Alaskan Malamute er blevet kaldt "beslægtet sjæl" til mennesket. Fakta er, at malamutten elsker sin familie uden forbehold, er normalt god til børn og venlig overfor fremmede. Dette kan ikke bestrides, men.........

Denne hund er initiativrig, udfordrende, uafhængig, kløgtig, umulig, desperat.......

Men jeg elsker ham alligevel.

 

Hvad er denne Alaskan Malamute, som kan være så hengiven, men alligevel besværlig på samme tid?

 

Alaskan Malamute er som udgangspunkt i stand til at trække 20 gange deres egen vægt. Intet andet husdyr er i stand til dette. Iflg. FCI's racestandard er hanhundens vægt omkring 38,5 kg, hvilket vil sige, at han burde kunne trække 770kg !

Dette er ikke en svag hund, og det bør dens ejer heller ikke være.

 

Alaskan Malamute er en meget kraftfuld bygget hund, den bevæger sig majestætisk og værdigt. Dens intelligens, kærlighed og nysgerrighed for hvad der sker omkring ham, afspejles i hans brune mandelformede øjne.

En Alaskan Malamute bliver 8-14 år.

 

Malamutten har dobbeltpels, som beskytter ham ned til -70 grader. Overpelsen er tyk og grov, underpelsen er tæt, olieret og ulden. På trods af denne pels, er en minimal badning nødvendig. Børstning, klipning af negle og rensning af øre bør gøres regelmæssigt.

Ulempen ved denne pels er fældninger. Normalt 2 gange om året. Hvis hunden bor indendørs giver det massevis af støvsugning og hår på tøjet til ejeren af denne elskelige hund.

 

De fleste ejere af Alaskan Malamute indrømmer, at den har sin egen holdning. På grund af hans meget høje intelligens, tænker han meget selvstændigt. Han har brug for noget, at bruge sin energi på hver dag. Hvis han ikke bliver "underholdt", kan han blive destruktiv.

Ejeren er nødt til at have humor, hvad angår denne uregerlige, kærlige og energiske hund. Somme tider kan han lide at lege klovn, men giv ham en opgave, og han vil udføre den villigt, entusiastisk, og med en værdighed og ynde, som er en fornøjelse at se.

 

Malamutten har sin egen opfattelse af, hvordan hans verden skal regeres, og han vil overtage, hvis han får lov. Hans familie, er hans flok, og malamutten vil forsøge at dominere flokken, hvis muligt.

Malamutten starter som en sød lidt uldtot. Han henter ting på komando, sidder, står, kommer osv.. Han er så klog, at man skulle tro, at hvem som helst kan træne ham.

 

Så omkring 4 månders alderen, begynder han at tænke selv. Han er ikke længere interesseret i at komme til dig, fuglen, naboens kat eller hund, er så meget mere interessant.

Han siger til sig selv "Sid og stå, det har jeg allerede gjort. Keeeeedeligt. Jeg smutter". Du har nu en Alaskan Malamute. Han er ikke over ivrig for at behage sin ejer, ej heller speciel lydig. Disse 2 egenskaber ville ikke hjælpe ham til at overleve Arktis, og gamle overlevelses instinkter dør ikke.

 

Et advarende ord, til dig som gerne vil være Alaskan Malamute ejer. Intet opdræt i dag, er imun for en genetisk tidsbombe. Med dette mener jeg, at uforsvarelige parringer kan resultere i enten en syg hund, eller en farlig hund. Det er nødvendigt, at du som køber tager ansvar for, at få en så sund hund som muligt.

 

Du er nødt til at sætte dig ind i hvad racen er for en størrelse. Tag kontakt til ejere af Alaskan Malamute, tal med dem, lær deres hunde at kende. De fleste af os viser gladeligt vores hunde frem, og fortæller om dem på godt og på ondt. Hvis du kan opnå et "venskab" med disse hunde, så ved du også, hvad du skal forvente af racen.

Spørg til hvor folk har købt deres hunde, spørg ind til sygdomme, og kig på deres temperament. En Alaskan Malamute må ikke være aggresiv på nogen måde.

 

Køb din hund hos en anerkendt opdrætter, registreret i Dansk kennel Klub.

Den ideelle hvalp, er en hvis forældre er dokumenteret fri for hoftedysplasi og øjensygdomme. Alt dette kan også tjekkes på Dansk Kennelklubs hjemmeside.

 

Lær Malamutten at kende, før du vælger at anskaffe dig en selv. Malamutten er en mester i improvisation. De er ikke kun kendt for at være blandt de hurtigst lærende af alle racer, de "glemmer" også lige så hurtigt.

 

Hvis Malamutten havde en kendingsmelodi, ville det være "I Did It My Way".

 

Mine hunde.»

Black Lotus Tigress Colaor Guarantee

aka Sneaky

Snowcreek Arctic Nala

aka Nala

bearheart.dk